Productie Montage service

Neem contact op:

Basisprincipe

Kunststof PIR (polyester) luchtkanalen van BRAGO Luchttechniek BV worden gefabriceerd uit gemodificeerde isolatiepanelen met een kern van PIR hardschuim en een tweezijdige bekleding. Het zelfdovende hardschuim wordt volledig CFK-vrij geproduceerd. De standaard isolatiedikte van de PIR hardschuim kern bedraagt 30, 40 of 50 mm. De isolatiedikte en de soort bekleding bepalen de thermische isolatiewaarde van de kanaalwand.

In de panelen worden machinaal V-vormige groeven gesneden. In deze groeven wordt vervolgens BRAGO montageschuim aangebracht, waarna het paneel wordt dichtgevouwen tot een kunststof luchtkanaal. De open langsnaden worden gedicht met een zelfklevende hoogwaardige aluminiumtape. Optioneel kunnen de inwendige langsnaden van het luchtkanaal worden afgewerkt met een schimmelwerende kit.

De bekleding van de kunststof luchtkanalen kan bestaan uit een PE gecoat alukraft folie met een zeer hoge dampremmende werking of een stucco aluminium, welke geheel dampdicht is. Voor buitentoepassingen, op daken, in kruipruimten of op plaatsen waar extra mechanische sterkte nodig is, kan de buitenzijde van de luchtkanalen tijdens het fabricageproces worden voorzien van een glasvezel versterkte polyestermantel. Voor een weerbestendige afwerking wordt de polyestermantel afgewerkt met een UV-bestendige topcoat, welke in iedere gewenste RAL kleur aangebracht kan worden.